2020\03\15

Távoktatás a képernyők előtt

A koronavírus okozta iskolabezárások következtében új módszerek bevezetése válik szükségessé a jól megszokott iskola épületében történő oktatás helyett. Míg ezen módszerek megtalálása most több országban is komoly fejtörést okoz, és sok eddig kizárólag tankönyvből oktató tanárt kihívás elé állíthat a hirtelen módszerváltás, a frontális tanítás helyettesítéseként több országban visszatért egy jól ismert műfaj: az iskolatévé. 

children-403582_1920.jpg

More:

média oktatás tv homeschooling

2019\10\28

Podcastok: zene helyett füleinknek

A napi ingázás és dugóban állás közbeni tipikus rádiózáson, zenehallgatáson túl az okoseszközök elterjedésével megnyílt a lehetőség a hangos műsorok rádiós frekvenciáktól független széleskörű sugárzásának.
Az interneten keresztül hallgatható podcastok minőségi és tartalmas szórakozást jelentenek, melyekből magyar nyelvű adások is egyre nagyobb számban készülnek. 

black-and-white-black-and-white-equipment-765139.jpg

More:

média rádió podcast app

2019\05\13

Eurovízió 2019: Merj álmodni hatvannegyedszer

A vasárnap esti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött az immáron 64. alkalommal megrendezésre kerülő  Eurovíziós Dalfesztivál, mely már jó néhány éve csaknem egy teljes héten át tart. A házigazda ezúttal - a tavalyi győztes, Netta lévén - Izrael lesz. A rendezők ezúttal is bevetnek egy pár újdonságot a "Merj álmodni" szlogennel ellátott veterán showműsorban, hogy az a 21. században is tévé elé ültesse Európát, de az Eurovíziós hét nagy részét ígyis-úgyis a fellépő 41 ország alakítja. 

applause-audience-band-1120162.jpg

More:

média zene tv Eurovízió

2019\05\02

Mobilszolgáltatók a Z generáció kedvében

A mobilszolgáltatók közül - mondhatni sereghajtóként - a napokban a Telenor is bevezette kifejezetten fiatal előfizetőknek szóló csomagját (kedvezményét), így a Digi Mobil valamikori hazai megjelenéséig bármely szolgáltatót választja a felnőtté válást követő éveiben járó mobilhasználó, mindegyiknél részesül valamilyen részére nyújtott ajánlattal - már ha nem feltöltőkártyásban gondolkozik.

adult-business-meeting-business-people-1438072.jpg

More:

mobil diák mobilinternet

2019\04\14

M3-megszűnés: nem találja a helyét

Március utolsó napjaiban három M3-megszűnéssel kapcsolatos hír is megjelent a médiában - mindegyik más és más "emháromra" vonatkozóan. Míg kettő közlekedés témájú volt (északi szakasz M3-as metró pótlóbuszozásának megsznése; valamint egy pihenő megszüntetése az M3-as autópályán), addig harmadik a közmédia múltidéző hármas csatornájának tévés piacról való eltűnéséről szólt. 

tv-2213140_1920.png

More:

média tv retró közmédia

2019\01\10

Kis kábelcsatornák gyökeres átalakításai, avagy ismétlések ismétlések hátán

A magyar tévés piac eddig sem szűkölködött a televíziós csatornák számát tekintve - kevés olyan ország van, ahol ennyire sok tv-adót nézhet a hazai közönség saját anyanyelvén, és még kevesebb, ha ezt az ország lakosságának számára vetítjük le - ennek ellenére a magyar tévétársaságok 2019-ben még mindig látnak lehetőséget újabb csatornák indításában, még ha ezek csekély mennyiségű új tartalmat sugároznak és az adásidő nagy részében csak sokadszor ismételt műsorokat láthatunk rajtuk. 

television-remote-control-525705_1920.jpg

More:

média tv