Ajándék nyári mobilnetes gigabájtok

Nyáron többet vagyunk az otthoni wi-fi-től távol, többet vagyunk úton, és ezáltal a szokásosnál (jóval) több fogy mobilnet-adatforgalomból is. Jól tudják ezt a mobilszolgáltatók is: nyaranta már jó néhány éve hagyománnyá vált, hogy ajándék mobilnettel kényeztetik előfizetőiket a szolgáltatók. 

adventure-beach-beautiful-681793.jpg

Alap, hogy legyen meglévő mobilnet

Míg a korábbi években arra is volt mód, hogy egy új (feltöltős) SIM-kártya árából néhány giga nethez teljesen ingyen - vagy legalábbis egy új feltöltős SIM árából - hozzájussunk, pl. 3 éve a Foci EB és az Olimpia idején, amikor a Telenor kártyásoknak is ingyen korlátlan MYTV-adatforgalmat biztosított nyárra, vagy amikor a minden új Vodafone-feltöltőkártyás 4GB adatot kapott a SIM aktiválásakor, idén mindhárom szolgálatónál alapfeltétel, hogy rendelkezzünk legalább egy minimális meglévő mobilinternet-csomaggal ahhoz, hogy bónusz nyári netben részesüljünk. 
A tavaly nyáron bevezetett roaming-like-at-home-nak köszönhetően az egész EU-ban (csaknem a) teljes mobilnet-keretünket felhasználhatjuk plusz költségek nélkül, ez érvényes a 2019-es bónuszként nyújtott nyári netre is. 

Ajándék - majdnem mindenkinek

Idén mindhárom szolgáltató részt vesz a nyári mobilnet-ajándékozásban, más-más feltételekkel és adatmennyiséggel. Míg a Telekomnál a nyár 3 hónapig tart, a Telenor és a Vodafone is 2 hónapig akciózik a nyári ajándékozással.

A Telekom-mobil kártyás (Domino) és számlás ügyfelei egyaránt június és augusztus között 3-3 GB "Fesztivál" adatot igényelhetnek minden hónapban, amik nevéből adódóan inkább itt, semmint egy egyhetes balatoni nyaralásnál jöhetnek jól, hiszen csak 3 napig felhasználhatóak. Feltétel, hogy rendelkezzenek valamilyen mobilnet előfizetéssel, valamint a Telekom új verziójú alkalmazásával, hiszen csak ezen keresztül kapcsolható be az idei szezonra ingyen elérhető összesen 9 GB plusz net. 

A Telenor más bónusszal jutalmazza számlás, és mással a kártyás előfizetőit. A meglévő havi díjas ügyfelek 5 GB netet kapnak egész nyárra - ez szintén a szolgáltató saját appjában aktiválható a Telekom ajánlatához hasonlóan - míg a kártyásoknak a mobiladatját duplázza meg 2 nyári hónapon keresztül.

A Vodafone-nál egyedül a kártyások részesülnek nyári ajándék nettel: ők is a meglévő netjük dupláját használhatják a vakáció idején. 

Érdemes megemlíteni a jelenleg még tesztfázisban üzemelő, de hamarosan piacra lépő negyedik mobilszolgáltatót, a Digi Mobil is, ugyanis, ha valaki meglévő Digi vagy Invitel-előfizető, elméletben korlátlan, a valóságban 50 GB-os határnál meghúzott netet tartalmazó - jelenleg még igen szerény lefedettséggel küzdő - szolgáltatáshoz ingyenes SIM-kártyát kérhet személyesen az ügyfélszolgalátánál. 

Ajándék mobilnetből nincs hiány idén nyáron sem, a mobilnetre éhesek ezúttal is matekozhatnak, melyik szolgáltató nyári ajándékával járnak jobban a nyaralásnál, főleg, ha szóba jön egy szolgáltató-váltás nyári extra mobilnet miatt, vagy éppen van még egy üresen álló plusz SIM-kártyahely a készülékükben.