2019\07\07

Ajándék nyári mobilnetes gigabájtok

Nyáron többet vagyunk az otthoni wi-fi-től távol, többet vagyunk úton, és ezáltal a szokásosnál (jóval) több fogy mobilnet-adatforgalomból is. Jól tudják ezt a mobilszolgáltatók is: nyaranta már jó néhány éve hagyománnyá vált, hogy ajándék mobilnettel kényeztetik előfizetőiket a szolgáltatók. 

adventure-beach-beautiful-681793.jpg

More:

mobil mobilinternet

2019\05\13

Eurovízió 2019: Merj álmodni hatvannegyedszer

A vasárnap esti megnyitóval hivatalosan is elkezdődött az immáron 64. alkalommal megrendezésre kerülő  Eurovíziós Dalfesztivál, mely már jó néhány éve csaknem egy teljes héten át tart. A házigazda ezúttal - a tavalyi győztes, Netta lévén - Izrael lesz. A rendezők ezúttal is bevetnek egy pár újdonságot a "Merj álmodni" szlogennel ellátott veterán showműsorban, hogy az a 21. században is tévé elé ültesse Európát, de az Eurovíziós hét nagy részét ígyis-úgyis a fellépő 41 ország alakítja. 

applause-audience-band-1120162.jpg

More:

média zene tv Eurovízió

2019\05\02

Mobilszolgáltatók a Z generáció kedvében

A mobilszolgáltatók közül - mondhatni sereghajtóként - a napokban a Telenor is bevezette kifejezetten fiatal előfizetőknek szóló csomagját (kedvezményét), így a Digi Mobil valamikori hazai megjelenéséig bármely szolgáltatót választja a felnőtté válást követő éveiben járó mobilhasználó, mindegyiknél részesül valamilyen részére nyújtott ajánlattal - már ha nem feltöltőkártyásban gondolkozik.

adult-business-meeting-business-people-1438072.jpg

More:

mobil diák mobilinternet

2019\04\14

M3-megszűnés: nem találja a helyét

Március utolsó napjaiban három M3-megszűnéssel kapcsolatos hír is megjelent a médiában - mindegyik más és más "emháromra" vonatkozóan. Míg kettő közlekedés témájú volt (északi szakasz M3-as metró pótlóbuszozásának megsznése; valamint egy pihenő megszüntetése az M3-as autópályán), addig harmadik a közmédia múltidéző hármas csatornájának tévés piacról való eltűnéséről szólt. 

tv-2213140_1920.png

More:

média tv retró közmédia

2019\01\10

Kis kábelcsatornák gyökeres átalakításai, avagy ismétlések ismétlések hátán

A magyar tévés piac eddig sem szűkölködött a televíziós csatornák számát tekintve - kevés olyan ország van, ahol ennyire sok tv-adót nézhet a hazai közönség saját anyanyelvén, és még kevesebb, ha ezt az ország lakosságának számára vetítjük le - ennek ellenére a magyar tévétársaságok 2019-ben még mindig látnak lehetőséget újabb csatornák indításában, még ha ezek csekély mennyiségű új tartalmat sugároznak és az adásidő nagy részében csak sokadszor ismételt műsorokat láthatunk rajtuk. 

television-remote-control-525705_1920.jpg

More:

média tv

2018\12\30

E-jegy és társaik: már nem a jövő zenéje

Menetjegy és bérlet mobilon a tömegközlekedésben

Miközben a napokban újra felröppent a hír, hogy még éveket késhet a budapesti e-jegyrendszer elindítása, több közép- és nyugat-európai városban - többek között Bécsben vagy Berlinben - még tervben sem létezik egy ilyen költségvetésű elektronikus jegyrendszer bevezetése. Léteznek viszont többek között olyan applikációs megoldások, amivel az okostelefonokkal rendelkező utasok számára elkerülhető a papíralapú jegy, illetve bérelt használata. 

boarding-pass-euro-ticket-69866.jpg

More:

közlekedés app e-jegy