Class FM: végleg vége a rádiónak?

Hét év országos földi sugárzású és további közel két év internetes rádióként való működés után úgy tűnik, szépen csendben végleg elhallgatott az ország egykori kereskedelmi rádiója, a Class FM.

aluminum-audio-battery-270288.jpg

Az egykor Danubius Rádió frekvenciáján elindult rádió 7 éves analóg szerződésének lejártakor a tulajdonos nagy reményeket fűzött a Class internetes rádióként való folytatásához. A Morning Show nevet megtartva három új híreséggel folytatódott a reggeli műsora: Stohl András, Pataki Zita és Janklovics Péter ébresztette a rádió mellett kitartó hallgatókat az interneten keresztül. Továbbá a főcsatornán kívül 3 új tematikus rádiót is indítottak, és a még csatornánál maradt műsorvezetők mellé újakat is szerződtettek. A reklámok viszont az analóg lekapcsolást követően szinte teljesen eltűntek a rádióról, főleg csak a saját promocióik voltak hallhatók, amiből sejthető volt, hogy hosszú távon ez a forma nem lesz fenntartható. 
Nyártól már a műsorok csak felvételről szóltak, a műsorvezetők különböző vidéki csatornákhoz történő leszerződéséről már ekkor megjelentek hírek, valamint augusztusban a hírszerkesztés és vele együtt az óránkénti hírközlés is megszűnt. Október utolsó napjaiban pedig már teljesen elérhetetlen az "élő" adás, a Class FM-et már online sem lehet hallgatni. 

Korábban több hazai rádió is próbálkozott a frekvencia elvesztése után legalább az online térben fennmaradni, inkább kevesebb sikerrel. Ha csak az országos rádiókat nézzük, így tett az előd Danubius Rádió is, vagy a konkurens Neo FM is, de hiába egy népszerű országos márka és a digitális eszközök, mobilinternet rohamos fejlődése, a hallgatók a mai napig ha rádiózni szeretnének, azt a jól megszokott analóg eszközeikkel teszik, és inkább búcsút mondanak nap mint nap hallgatott rádiójuktól. A rádió digitális fomában törtánő további működtetése meg hallgatók és hirdetők hiányában kérdésessé válik. A Class FM-nek két évig még sikerült a világhálón keresztül fennmaradni.