Tanulás+okostelefon, vagyis vizsgafelkészülés hatékonyan, alkalmazásokkal

Vizsgaidőszak, érettségi - bár már nem sok van hátra a nyári pihenőig, sokaknak még az elkövetkezendő időszakban igen komoly kihívást jelenthet a különböző vizsgákra való felkészülés. És hogy az okostelefon ne a tanulás ellensége legyen, számos alkalmazás segít nekünk, hogy a tanulásra fordított idő valóban hasznosan - és ne a telefonunk böngészésével teljen. 

book-2791117_1920.jpg

Koncentrálj a tanulásra, majd relaxálj, pihend ki magad megfelelően!
Sokan kizárólag teljes nyugalomban, csendben képesek megfelelően a tanulásra, munkájukra koncentrálni, míg vannak, akik számára elengedhetetlen, hogy valami szóljon a háttérben. Utóbbiak számára lehet hasznos a Brain.fm ingyenes zeneszolgáltatás, melynek fejlesztői olyan hanghatásokat tartalmazó ún. zenepack-okat hoztak létre, melyekről tudományosan bizonyították, hogy növelik a koncentrációt.
A szolgáltatás  - ami az asztali mód mellett alkalmazás formájában is elérhető - a "tanulás" mód mellett azonban további csatornákkal is rendelkezik. Ilyen például a relaxációt vagy éppen az alvást segítő mód. Utóbbi nem csak az esti elalváshoz járul hozzá, hanem egy-egy napközbeni pár perces pihenő során is segít kipihenni magunkat, hogy aztán újult erővel vethessük bele magunkat a munkába. 

image.jpg

Tedd félre a telót!
Amíg tanulsz, ültess virtuális fákat! A Forest Androidra és iOS-re is elérhető alkalmazás gondoskodik róla, hogy egy előre meghatározott időkereten belül ne csábuljunk el és ne kezdjük el nyomkodni a telefonunkat - külön beállítva akár az értesítéseket is blokkolhatjuk vele erre az időre. Ha viszont nem tudjuk megállni, hogy ez idő alatt ne a telónkkal foglalkozzunk, az egy "virtuális fa árába fog kerülni". :D
Az alkalmazás ezen kívül tökéletesen alkalmas a napi (heti) produktivitásunk követésére, ezek mind az "elültetett" fák számában, mind a hatékony - mobilozás nélküli - munkára fordított időben visszanézhetőek. Továbba ha nem elégszünk meg a virtuális faültetéssel, és igazi környezetvédők vagyunk, az alkalmazással a valós faültetést is támogathatjuk.

forest-app_1.jpg

Fejlesszük elménket!
A 2016-ban az egyik legjobb androidos alkalmazássá választott Peak (Android/iOS) az agy különböző területeteit erősíti. Így egy napi célért küzdve fejleszthetjük többek között a memóriánkat, a problémamegoldó képességünket, kreativitásunkat, koordinációs képességünket, számolási (matematikai) készségünket, de még (angol) nyelvtudásunkat is. A napi elvégzett tevékenységünket pedig grafikonokkal, a velünk azonos életkorúakkal, végzettségűekkel összehasonlítva nézhetjük meg. 

Tanulásra fel, okostelefont az asztalra, és sok sikert a nagy megmérettetéshez!