Ne legyünk idióták! - hírességekkel buzdítanak szavazásra a hazai tévék

szavazok.jpgAz idei választási időszak meglepő fordulatot hozott a hazai kereskedelmi médiában: több tévétársaság, médiaportfólió is beszállt a kampányba, méghozzá kisebb ún. társadalmi célú kampányfilmekkel népszerű tévés szereplőik biztatják a nézőket, hogy élve szavazati jogukkal járuljanak április 8-án az urnák elé.

A sort március közepén az RTL magyarország kezdte, majd azóta már az Echo és Hír TV mellett az AMC Networks is leforgatott pár videót tematikus kábelcsatornáinak hírességeivel, fontosnak tartva, hogy nézői elmenjenek szavazni. A kisfilmek egyébként nem csak a csatornák reklámidejében, hanem saját honlapjaikon, közösségi oldalaikon is feltűnnek. A kampányfilmekben ismert emberek vallanak a demokrácia iránti elkötelezettségükről és hívják fel a figyelmet a voksoláson való részvétel fontosságára. Hasonló méretű, választásra buzdító kampányra még nem igazán volt példa az előző választások alatt a hazai kereskedelmi televíziózás történetében.

Az RTL kisfilmjeiben az éppen futó sikerműsoraik szereplői mellett megszólal Hegyi Barbara, Szinetár Dóra, Pataki Ágnes, Kulka János és még Fluor Tomi - megcélozva a fiatal rajongókat, vagy Csocsesz - a mulatós zene kedvelőhez szólva, . Egyszóval a csatorna a kampány üzenetét megpróbálja  a lehető legszélesebb közönséghez eljuttatni: Persze, hogy szavaznak!


Az AMC Nertworks Én biztosan szavazok! kampányában többek között a Spektrum, Sport TV valamint a TV Paprika hírességei állnak ki a szavazás fontossága mellett. Így találkozhatunk például Korda Györggyel, Vincze Ottóval, Thuróczy Szabolccsal, valamint Havasi Dórával is. A TV Paprika gasztrobloggere az "idióta" szó görög eredetét ismerteti velünk. Az okóri görögök szerint ugyanis idióta az, aki nem foglakozik a közügyekkel, és nem él a szavazati jogával. Dóra állítása szerint elmegy szavazni, és nem idióta. 

 

Ezek után döntse el mindenki, hogy él-e szavazati jogával, és leadja-e szavazatát április 8-án! :)