[frissítve] Megtört a jég: már online is nézhetjük élőben az RTL Klubot

rtlmost.pngA napokban megújította műsorainak tartalmait összegyűjtő oldalát, az RTL Most-ot az egyik legnagyobb hazai csatorna, ezzel megtörve a jeget a hazai kereskedelmi televíziózás terén. Az igen látványosra sikerült változás nem csak kinézetében, hanem funkcióiban is megmutatkozik.

Jó néhány évvel ezelőtt az RTL a hazai kereskedelmi adók közül úttörőként kezdte feltöltögetni és ezáltal neten elérhetővé tenni műsorainak visszanézési lehetőségét. Ehhez idővel csatlakoztak az RTL-portfólió további csatornái (RTL II, Cool, RTL Gold) is - jórészt saját gyártású műsorokkal. Az oldal az indulás óta mondhatni mit sem változott - egészen idáig.

Eddig ugyanis sem az RTL, sem más kereskedelmi adó (eltekintve egy-egy alacsony nézettséggel bírótól, illetve a Hír TV és ATV 1 órás késleltetéssel sugárzott online adásától) nem tette lehetővé, hogy műsorait valós időben, az interneten keresztül elérhessük. Ennek vetett véget most az RTL Klub, hiszen ennek élő adása immáron egyetlen gyors regisztrációval bármikor nézhető bármely internetezésre alkalmas eszközünkön, akár HD-minőségben is, méghozzá teljesen ingyen. Fontos kiemelni, hogy a szolgáltatás belföldön érhető csak el, vélhetően ez így marad hosszútávon is. 

A lépés logikus - hiszen a csatorna eddig is ingyen volt fogható - és egyben időszerű is volt, hiszen egyre kevesebben nézik kedvenc műsoraikat tévékészülékeik előtt ülve. És ha fiatal generációt továbbra is ki szeretné szolgálni a  tartalmaival a csatorna, mindenképpen meg kellett már (rég) tenniük ezt a lépést. Ezek után a  közeljövőben szinte biztosra vehető, hogy a konkurencia is követi majd ebben a lépésben, akár több kisebb csatornával bővítve az online kínálatot.

UPDATE: néhány hét után az ÉLŐ link alatt futó RTL Most oldalt leváltotta az RTL II Európa Liga idejére korlátozott (eddig is létező) online közvetítése. Ezen döntés alapján úgy tűnik, az RTL a nagy nézettségi versenyben vissza kívánja terelni nézőit a nézettségi felméréseknél egyedül releváns hagyományos televíziózás felé.