Üvegfólia ívelt kijelzőre - a teljes védelem nem lehetetlen küldetés

A Samsung Galaxy S7 után egyre több okostelefon gyártó (csúcs)készüléke jelenik meg ívelt kijelzővel a keretnélküli mobilozás érdekében. Így tett a többek között az Apple, a Huawei a P10-szériánál és a Sony több (felső)középkategóriásnál is.
Azonban ha valóban gondoskodni szeretnénk ilyen készülékünk kijelzőjének maximális védelméről, érdemes rá üvegfóliát beszerezni. Itt vetődik fel a kérdés: hogyan tudunk egy sík üvegfóliát az ívelt kijelzőnk teljes védelme érdekében alkalmazni?
tempered-glass-screen-protector-for-samsung-galaxy-s7-edgeblack-8399-22130101-2e5752760a941eb81e41515d82893408-product.jpg
Az okostelefon-vásárlók többségének szerencsére már magától értetődő, hogy készülékükre tokot és fóliát vegyenek. A különféle típusú (flip, szilikon, kicsúsztatható stb.) tokok közül általában az alapján választunk, hogy melyik számunkra a legpraktikusabb, míg a fóliavásárlást álatlában letudjuk annyival, hogy megnézzük, kompatibilis-e a telefonunkkal. 
Fontos azonban tudni, hogy ezen kijelzővédőkből van a hagyományos (valóban) fóliás, és van az edzett üvegből készült. Előbbi lényegében néhány hajszál-karcolástól véd, karc- és ütésállósága a nullával egyenlő, míg az utóbbi típus értelemszerűen sokkal biztonságosabb (még kulccsal, csavarhúzóval sem tudjuk megkarcolni), azonban éppen anyagának csekély hajlékonyságából adódóan aligha tudjuk az ívelt kijelző teljes egészére felhelyezni. Egész pontosan csak a sík - középső - terültetet védi, míg a széleken védettség nélkül ugyanolyan sérülékeny marad a mobilunk, mintha semmit nem tettünk volna rá. A másik opció - amivel az én nem ívelt, mégis kissé lekerekített szélű Huawei P9 Lite 2017-emnél találkoztam és küzdöttem hónapokig-, hogy a fólia megegyezik kijelzőnk szélességével, csak éppen mivel az nincs meghajlítva, egy 1-2 cm vastag "buborékkeret" fedi a kijelzőnket.


foliak.jpg  [Ég és Föld - sík üvegfólia "buborékkerettel" vs. ívelt, hajlékony szélű teljes illeszkedéssel]

Kb. a negyedik internetről, különböző helyekről rendelt fólia után találtam rá az ötletes új alternatívára.9h-font-b-3d-b-font-full-cover-carbon-fiber-tempered-glass-for-font-b-huawei.jpg
Ez szintén üvegfólia (angolul full cover tempered screen protector), de a kerete hajlékony (szilikon?) anyagból van, így tökéletesen fedi ívekkel, mindennel együtt a teljes 5,2"-os mobilomat. A nem üveg része is elég biztonságos, a legtöbb nem átlátszó, színes, de van előfordul belőle víztiszta is (a különböző színekkel egyébként még kaméleonná is válhat okoskánk előlapja), viszont nem is feltűnő a kerete. Engem egy picit csak a logó számára meghagyott téglalap zavar, de ezen kívül maximálisan elégedett vagyok a megjelenésével. Felhelyezéskor - ami ugyebár elég idegölő tud lenni minden fóliánál - különösen figyeljünk, hogy az apró értesítő led számára kihagyott lukacska pontosan a led felé kerüljön, különben azt nem fogjuk látni. Buborékokkal azonban az alapos készüléktisztítás, portakarítás után aligha fugunk találkozni.
A teljes védelem tehát garantált az ívelt kijelzős mobilok palettáján is! Interneten biztosan megtaláljuk a készülékünkre valót.