Balatoni vasút felújítás után - kicsit halkabb, de korszerűbb

A nyári szezon kezdetére befejeződött a Balaton déli-partjának vasútfelújítása, melynek eredményeként többé nem hallunk zakatoló hangot hallató vonatokat elmenni, de ez még nem jelenti azt, hogy teljes csendben húznának el melletünk - néhol azonban az autópályák mellett is megtalálható zajszigetelő falakat húztak a lakók érdekében. img_20170725_184746.jpg img_20170725_184750.jpg Ez ha jelentősen nem is, de kis mértékben valóban tovább csökkenti a házak, nyaralók melletti vasúti zajt. Elsősorban csak oda lettek kihelyezve, ahol közvetlenül a telkek mellett megy a vasúti pálya (vagy csak az úttest választja el, mint például Fonyódon). Egyes helyeken még július végén is csak a tartóoszlopok állnak, valószínűleg az itt élők idén nyáron már nem részesülnek "hangcsillapításban".

A felújítással - egyfajta akadálymentesítésként - a már jól ismert "S-alakú" gyalogos vasúti átkelők közvetlen szomszédságába több helyen is külön kerékpáros/kerekesszékes átkelőt is létesítettek. Ez a lépés mindenképp az egyik leghasznosabb a Balaton körül tekerőknek, hisz eddig volt ahol a kerékpár út gyalogos átkelőn vezetett át.img_20170725_192000.jpg

img_20170725_191904.jpgA szezon előtti felújítással valóban komfortosabbá vált a déli balatoni vasútvonal az itt élők, nyaralók számára, reméljük hosszútávon is élvezhetjük majd az előnyeit - mondjuk az elektromosításét, hisz ezen vonatok is közlekedhetnek már a megújult vonalon.