Már buszokkal is tervez nekünk a Google - kipróbálva

Évek óta nagy segítséget nyújt a Google Térképek szolgáltatása, mely a tömegközlekedés funkciót használva háztól-házig képes minket elnavigálni a fővárosban a BKK járatain, míg országos szinten a MÁV vasútjain, figyelembe véve a lehető leggyorsabb útvonalat/legkevesebb átszállást. Ez egészült ki a napokban a helyközi buszszolgáltatók teljes hálózatával, melyet ezentúl mind mobilon az alkalmazásból (Android/IOS), mind böngészőből megnyitva elérhetünk.

busz1.png

Használata nagyon egyszerű - ha engedélyezve van az aktuális tartózkodási helyzetünk megosztása - máris láthatjuk, hogy a hozzánk legközelebbi megálló(k)ból mikor indulnak a következő járatok, a konkrét járatszámra kattintva (ami tapasztalataim szerint még nem pont ugyanaz, mint amit pl. a Volánbusz alakalmaz) pedig a teljes menetrendjét is elérjük. Ha pedig útvonalat terveznénk, konkrét tervet készít nekünk - feltüntetve minden átszállást, esetleges sétát, várakozást.

busz2.png

Kisebb hibáktól eltekintve (pl. járatszámok) nagyon jól használható a frissen bevezetett funkció. A menetrendek pontosnak tűnnek (bár valós időben még nem követi a buszokat), a megállók is korrekten vannak feltűntetve - egyszóval minden adott, hogy nyártól különösebb járatkeresgélések nélkül eljussunk a kívánt helyre. Akárcsak az autóban ülve használnánk a GPS-t..